2010. január 19., kedd

Répasaláta kukoricával

Egy kevés megmaradt köles és párolt zöldség mellé kerestem valamit,ebéd gyanánt. A répasaláta megtetszett,a kölesből pedig lett hozzá zöldséges kölesropogós.Nagyon finom lett a saláta,a kölesropogóssal együtt ismét egy finom ebédem volt.A répasaláta a Főzzünk a gyerekeknek c. füzetből való.

Hozzávalók:
40 dkg zsenge sárgarépa
2 savanykás alma (eredetileg egy almát irt)
10 dkg joghurt
5 dkg tejföl
1 tk enyhén csipős mustár (magos mustárt raktam bele)
2 ek olaj (én ezt kihagytam)
2 ek narancslé
só/frissen őrölt bors (én citromborsot használtam)
cukor (nálam méz,kb egy evőkanál)
10 dkg kukoricakonzerv

Elkészítése:
A sárgarépát,almákat megmossuk,meghámozzuk, és lereszeljük.
Az öntet hozzávalóit simára keverjük,ízlés szerint fűszerezzük.A répát,almát ,kukoricát összekeverjük,és hozzákeverjük az öntetet,30 percig állni hagyjuk a hűtőben.Én tálaláskor szórtam rá citromborsot.