2010. június 16., szerda

Káposztasaláta-a tuti befutó

Kata babonéze annyira bejött,született is vele egy újabb nagy kedvenc.Sok majonézes káposztasaláta receptet elolvastam,és így született meg ez.

Hozzávalók:
1 kis fej káposzta lereszelve
2 közepes répa lereszelve
0.5-1 dl babonéz
fél doboz tejföl
almaecet,méz/cukor,só


A káposztát besózom,hagyom állni egy órát,majd kicsavarom és összekeverem a répával.A babonézt összekeverem a tejföllel,teszek hozzá 1-2 evőkanál mézet,és 1-2 evőkanál almaecetet.Közben folyamatosan kóstolgatom,így ezek a mennyiségek csak mérvadóak,teljesen ízlés dolga.nem tudom hogy mitől,gondolom az ízkombinációk együttesen adják,de nekem annyira nagyon finom.

2010. június 4., péntek

Fagyi a köbön

Ezerrel próbálgatom a neten keringő fagylalt recepteket,ha már egyszer fagyigépet akartam.

Két fagyit szeretnék ajánlani recept nélkül,mert szinte pontosan mindent úgy csináltam ahogy  találtam,kattintsatok a linkekre és ott megtaláljátok a recepteket.

Sülteper fagyi
A receptet itt találtam,csináltam sima eperfagyit is azóta,lényege különbség volt ízben a sültepres javára.
Én sima akácmézet használtam.Nagyon finom volt,a gyerekeknek is nagyon ízlett.



Vegán csokoládéfagylalt
A receptet Sajtkukacnál találtam.Én 80 százalékos étcsokit használtam,és a kókuszkrémet nemes egyszerűséggel kihagytam,mivel nem volt olyanom.Isteni lett,nekem nagy kedvencemmé vált azonnal.
A kép pocsék,itt még nem volt fagyis kanalam.:)



 A harmadik pedig egy túrófagyi,ez lesz az idei nyár favoritja nálam.A receptet itt találtam,ezen némileg változtattam.

Hozzávalók:
2 pohár (30dkg) natúr joghurt
25 dkg zsírszegény túró
3-4 evőkanál méz,illetve ízlés szerint

 Tettem még bele kókusztejport a tejszín helyett,de ezt ki fogom próbálni rendes kókusztejjel is.A túrófagyim ízét most egy hirtelen ötlet vezérelte,ugyanis beleöntöttem az összes  hozzávalót a turmixgépbe,bekapcsoltam,de eléggé akadozott a dolog,gondoltam kell bele még valami folyadék,na akkor megláttam a bodzaszörpömet a pulton,így abból löttyintettem bele.Eszméletlen finom lett.Miután jó krémesre turmixoltam,ment a fagyigépbe. Ez a túrófagylalt igazán remek ,sokféle ízben ki lehet próbálni.



A kókusztejport a tejszín helyett gondoltam bele,tudom persze hogy nem ugyanaz,de nincs ötletem a tejszín helyettesítésére.A növényi tejszínek nem ízlenek,rendeset nem tudok enni, a Hulala meg hát mit is mondjak,túl édes eléggé mű ízű nekem. Akinek van ötlete ossza meg velem gyorsan.:)