Ezt a püspökkenyeret sütöm mióta rátaláltam Mohánál. Mostanában nagyrészt gluténmentes kaját kaját eszek,és csak kis százalékban gluténosat,gondoltam megcsinálom GM liszttel ezt a püspökkenyeret,a fagyasztóban lévő tojásfehérjéket fel kellett használnom hely hiány miatt,így pont kapóra jött. Miután kiolvadtak a tojásfehérjék rájöttem hogy nincs otthon darabos dióm,csak darált, se cukrozott gyümölcsöm :-)
Némi keresgélés után gumicukrot ,és kandírozott narancshéjat találtam,így ezeket tettem bele. Mazsola helyett alapból aszalt vörös áfonyát raktam,mert nem igazán szeretem a mazsolát,a diót meg nemes egyszerűséggel kihagytam. Nagyon finom lett,és sokkal szebb mint az előző püspökkenyérkém.
7 tojásfehérjét felvertem,mikor kezdett kemény lenni hozzáraktam 12 deka porcukrot és még tovább vertem.Vagyis én nem,a robotgépem.Közben összevágtam 10 dkg GM étcsokit,a gumicukrokat,őszintén szólva nem mértem,15 deka lehetett.5 dkg vörös áfonyát,a csokidarabokat,a gumicukor darabokat 8 dkg Schar Mix B liszttel összekeverte kicsi lányom,utána hozzáöntöttük a felvert tojásfehérjét,és végül öntöttünk bele 4 dkg olvasztott vajat. Lazán összekevertük,és őzgerincformában 180 fokon sütöttük.Hogy meddig? Fogalmam sincs Mert közben jöttek kezelni engem,így feküdnöm kellett,anyósom meg figyelte a sütit , aztán mikor jónak találta kivette :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése