2010. április 14., szerda

Petrezselyem pesto


NO SALTY  oldalán böngészve akadtam rá erre,és gondoltam kipróbálom.Nekem nem volt annyi petrezselymem,így feleztem az adagot.Bíztam benne hogy finom lesz,nos nagyon is az lett.Bár nem pontosan követtem a receptet,ugyanis borsot nem eszek,parmezán helyett meg hamis parmezánt használtam,de simán ki is hagytam volna ha épp nem előző nap próbáltam volna ki a hamis parmezánt.A hamis parmezán darált mandula és sörélesztőpehely keveréke.

Hozzávalók:
200 gr petrezselyem
2 maréknyi dióbél
fél maréknyi durvára reszelt parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
200 ml extra szűz olívaolaj

frissen őrölt bors

Elkészítése: A dióbelet megpíritjuk szárazon egy serpenyőben vagy sütőben. A petrezselymet megmossuk,a leveleket levágjuk,majd megszárítjuk,és beledobjuk egy olyan edénybe amibe a botmixerrel össze tudjuk dolgozni.beletesszük a diót,sajtot,fokhagymát és pépesítjük,majd hozzácsorgatjuk az olivaolajat.Mármint elméletileg,mert nekem ez így ebben a formában nem működött.Bele kellett tennem az olajat hogy tudjam pürésíteni.De a lényeg hogy a végére minden jó lett,és nagyon finom lett.Én csak sóval ízesítettem.



Ma csináltam finom mártogatóst tortilla chipshez,ahhoz is felhasználtam belőle.
Meg  a köleshez is tettem,jajj nagyon finom volt,arról is mutatok  egy képet:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése