2011. május 13., péntek

Baconos hagymatorta


Eredetileg Limara napraforgóját akartam megsütni,de nem volt elég Schar Mix B lisztem,így köles és sárgaborsó liszttel pótoltam a maradékot.Viszont így nagyon nehezen tudtam kinyújtani a tésztát,tört,szakadozott,egyértelmű volt hogy ebből nem lesz  napraforgó.Eszembe jutott a baconos hagymatorta,amit még nem próbáltam ki,csak elmentettem a receptet.A tésztát a formába bele tudtam nyomkodni,a töltelékhez volt minden,gondoltam akkor kipróbálom azt.A bort alapból kihagytam,biztos nagyon finom vele,és más ízt ad neki,de nem iszom alkoholt,ez  van. Még annyit változtattam hogy tejszín helyett rizstejszínt használtam,és nem két evőkanállal tetem bele,hanem fél dobozzal.Annyira finom lett,még én magam is meglepődtem,nem vártam hogy ennyire jó lesz. Nekem hidegen is nagyon ízlett,péntekenként suliba járok,mindig gond hogy mit vigyek enni,holnapra már meg is csináltam egy újabb adagot.

Töltelék hozzávaló nálam:
125 g kockára vágott bacon
3 fej vöröshagyma
3 ek méz
1 dl rizstejszín
2 db tojás
1-2 ek bazsalikom
só, bors

A hagymát felszeleteltem,a bacont megpirítottam kevés vajon,majd kiszedtem a bacont és a hagymát megpároltam,kevés víz hozzáadásával.Aztán hozzáadtam a mézet,visszaraktam a bacont,és kicsit még sütöttem együtt. A tésztát elősütöttem 10 percig,aztán rátettem a baconos hagymát.Két tojást felvertem,összekevertem a rizstejszínnel,kicsi só,bors,és a bazsalikom ment még bele.Ezt ráöntöttem a hagymás-baconos töltelékre és 180 fokos sütőben sütöttem kb. 40 percig.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése