2011. augusztus 11., csütörtök

Vajgaluska

Ezt csak azért teszem fel,hátha valakinek jó ötletet adok vele,nekem nagyon bejött,én régen mikor még nem gluténmentesen ettem,grízgaluskával szerettem a borsólevest,de az már nem jön szóba ugye.Gluténmentes leves tésztát még  nem vettem, nekem ez a vajgaluska tökéletesen bevált.

Hozzávalók:
1 tojás
3dkg olvasztott vaj
só,petrezselyemzöld  ízlés szerint
liszt

A tojást a vajjal elkeverem,sózom és annyi  lisztet keverek hozzá hogy közepes keménységű tésztát kapjak.Kicsit állni hagyom,majd a forrásban lévő levesbe szaggatom kiskanállal.
Eddig mindig Schar Mix B-vel csináltam,most nem volt itthon,így Beiker liszttel próbáltam ki,állagra is,ízre is finom,nekem a Scharral picit jobban ízlik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése