2011. július 10., vasárnap

Bécsi túrós

Tesóm ajánlotta ezt a receptet,amit egy Nők Lapjában olvasott,és Nekik nagyon ízlett. Én gluténmentesre csináltam természetesen,nekünk is nagyon bejött,pillanatok alatt elfogyott. Bár igaz ami igaz,nem volt túl okos ebben e melegben meleg nasit enni,de még vár ránk egy adag fagyi is ,majd azzal lehűtjük magunkat.

Hozzávalók: 10 db palacsinta  -Gluténmentes vagy normál.
 Én a palacsintát e recept szerint csináltam,de tettem még hozzá kicsi szódát mert így nagyon sűrű volt.Tej helyett kukoricatejet használtam,lisztből pedig Emese sütiport szoktam,most nem volt itthon,így Schar Mix B-vel készült.Az első elszakadt,az összes többi jól sikerült.



Töltelékhez:
10 dkg cukor
2 tojás
3 dkg olvasztott vaj vagy margarin
25 dkg túró

Öntethez:
1 dl tej
3 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

A túrót a tojás sárgákkal, cukorral és az olvasztott vajjal kikeverjük,a tojásfehérjékből habot verünk,összeforgatjuk és megtöltjük vele a palacsintákat.Ezután félbevágjuk őket,és lerétegezzük egy tálban úgy hogy fedjék egymást. Az öntet hozzávalóit összekeverjük,ráöntjük egyenletesen a palacsintákra,majd forró sütőbe toljuk.Addig sütjük amíg a palacsinták felszívják a cukros tejet.


Az eredeti receptben a töltelékben rumba áztatott mazsola van még,mi nem szeretjük a sült mazsolát,így kihagytam.


2 megjegyzés:

  1. A túrós palacsinta gyerekkorom kedvence volt! Mi kapros-túrósra csináltuk, aztán a kész palacsintákat anyum berakta egy jénaiba sorban és leöntötte cukros tejszínnel és úgy sütötte meg! :-) Próbáld majd ki, ha bejön a túrós!

    VálaszTörlés
  2. A kapornak az illatát szeretem,de még csak mint savanyúság izesítőjeként ettem,egyszer kipróbálom.Bár igy első hallásra fura nekem hogy kapor és édes palacsinta.

    VálaszTörlés