Ezt a receptet Andi barátnőmtől kaptam.Már tavaly is megcsináltam,egyszerűen imádom,nem tudok vele betelni,idén négy adagot készítettem. And ketchup receptként adta, de mivel én nem paszíroztam hanem összeturmixoltam az összes anyagot egy isteni finom ízű és sűrű szószt kaptam.Tésztával ,sajttal vagy anélkül számomra megunhatatlan.
Hozzávalók:
50 dkg héjas nyári alma
50 dkg reszelt leveszöldség vegyesen (sárgarépa, petrezselyem, zeller)
25 dkg vöröshagyma
1 lapos ek. köménymag
25 dkg cukor
1/2 dkg mustármag
1 dkg bors
1 db gyömbér
2 db babérlevél
2-3 szegfűbors
3 ek. só
bazsalikom
rozmaring
esetleg 2-3 zöldpaprika
Puhára főzzük, átpasszírozzuk. Újrafőzzük, kilónként 1/2 késhegynyi tartósítóval. Sűrűre főzzük és üvegekbe töltjük Szárazdunsztba tesszük.
Így szól az eredeti recept,én az átpaszírozás helyett az egészet összeturmixolom ,utána ugyanúgy újraforralom pici szalicillal. Már a főzése során isteni illatok terjengenek a lakásban.
Nahááááááát! :) Örülök, hogy ennyire ízlik, tök jól mutatnak benne a magok is! :) Imádom főzni én is, az illata mennyei, egy pizzára meg isteni, akár alapnak is.
VálaszTörlésPuszi
Nor
Szia Nor!!Az bizony mindenhogy isteni,most szedtem egy hatalmas tál paradicsomot a kertből,azt hiszem nekiállok egy ötödik adagnak is.:-)De lehet egyből duplázom:-)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésJól elkapott a ketchup-mánia! :D
Ma én Oreo-kekszet sütöttem, most pihen a hűtőben, lehet, hogy ezt is meg lehetne csinálni gluténmentesen, mert eredetiben nagyon finom! :)
Puszi