2011. augusztus 11., csütörtök

Rizskoch

KataKonyha receptjét használom a rizskochoz,icipici változtatással.Ezt csináltam meg legelőször mikor receptet keresetem,és mivel bevált,maradok is nála.

Hozzávalók:
20 dkg rizs
fél liter tej
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
16 dkg cukor
4 dkg vaj

Nem igazán értem,nekem fél liter tejben is megfő a rizs,biztos rizsfüggő a dolog.Szóval a tejben megfőzzük a rizst,ha nem elég a tej akkor öntsünk még hozzá menet közben.A tojássárgát a cukrokkal géppel jól kikeverem,az olvasztott vajat is hozzáöntöm,majd a fehérjét külön jó keményre felverem,és mind a kettőt a kihűlt tejberizshez keverem. Kivajazott jénaiba öntöm a masszát és 160 fokon sütöm,de én nem légkeveréssel,nekem az nem vált be,hanem alsó-felső sütéssel. Kb. egy óráig sütöm.

Balatonfüreden voltunk nyaralni idén, és anyósomék elmentek Csopakra ,ahol is a Tamás pincészetben levendula zselét vettek.Hát ez valami fenséges.Én most ezzel ettem a rizskochot,nagyon finom együtt. A zselé azért ízlik nekem nagyon mert pont kellően levendulás,nem tolakodóan.


1 megjegyzés: